La Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià (MESAV) manifesta la seua satisfacció per l’alta participació de professionals i empreses en la Consulta Preliminar de Mercat per a la Presentació i Selecció de Continguts per a la pròxima Televisió Autonòmica de la Comunitat Valenciana.
El sector audiovisual valencià considera que la presentació de més de 500 projectes de ficció, animació i documental és una clara demostració del potencial creatiu d’un sector que espera reprendre l’activitat industrial perduda. Tenint en compte que el termini de presentació de programes es tanca el 20 de juny, és previsible que la xifra s’incremente en diversos centenars de projectes més.
Ara és necessari abordar amb transparència i eficàcia el procés de selecció de projectes. La preocupació del sector resideix en la baremació que a partir d’avui haurà d’escometre’s i en la composició de la comissió avaluadora que seleccionarà els millors projectes. El rigor en l’aplicació dels criteris de valoració dels aspectes culturals, lingüístics i econòmics, així com la imprescindible participació de professionals valencians, serà determinant per a l’èxit de la iniciativa. També el calendari i els terminis d’execució són motiu d’inquietud entre les empreses de producció que hauran de passar de la inactivitat al funcionament normalitzat que tant s’està fent esperar.
Cal recordar que la convocatòria respon a la proposta plantejada per la mateixa MESAV al setembre de 2015 a l’executiu valencià, i que incidia en la importància d’anticipar continguts de qualitat per a la futura radiotelevisió pública autonòmica.
Una fórmula que busca generar centenars de llocs de treball en un sector que segueix sofrint unes taxes de desocupació del 90%. El treball continuat ofert des de la MESAV i les associacions que la integren ha facilitat l’adopció de mesures que ara començaran a concretar-se.
No obstant això, la MESAV adverteix de la necessitat d’una estratègia global que reforce la coordinació entre les diferents administracions i que concentre els esforços en un veritable Pla de Xoc per a l’Audiovisual Valencià que garantisca que l’esforç inversor de la Generalitat -15 milions d’euros destinats a la producció de continguts- servisca per a la difusió de la nostra llengua i la nostra cultura, dificultant que empreses alienes a la nostra comunitat es beneficien d’unes mesures pensades per dinamitzar el teixit empresarial valencià.