La MESAV s’oposa al canvi de titularitat d’una llicència de TDT

UNA ALTRA OCURRÈNCIA DEL CONSELL EN CONTRA DEL SECTOR AUDIOVISUAL VALENCIÀ

Segons informacions aparegudes en les últimes hores, el Consell que presideix Alberto Fabra té previst aprovar en els pròxims dies el canvi de titularitat del concessionari d’una llicència autonòmica de televisió. La notícia, en cas de confirmar-se, posaria novament de manifest l’estratègia electoralista del Partit Popular en la cerca d’un mitjà de comunicació que suplisca a la radiotelevisió pública que el mateix Consell va decidir tancar unilateralment. Una mesura que ha tingut unes conseqüències catastròfiques en el sector audiovisual valencià i en altres sectors productius de la nostra comunitat, a més d’haver privat als valencians de l’únic mitjà que emetia en la nostra llengua.

La Diputació de València, amb el seu president Alfonso Rus al capdavant, ha demostrat reiteradament el seu interés a divulgar la seua activitat, en moments en els quals successives enquestes indiquen la feblesa i la falta de suport que estan patint les institucions governades pel PPCV.

En aquesta línia, les mateixes fonts indiquen que l’arrendament de la citada llicència a una productora permetrà a les Diputacions provincials realitzar inversions de patrocini per a llogar espais que divulguen les actuacions que aquestes entitats estan duent a terme a la Comunitat Valenciana.

Davant el secretisme amb el qual s’està gestionant aquesta nova ocurrència del govern valencià, la MESAV vol manifestar la seua ferma oposició a l’ús il•lícit de diners públics en benefici d’interessos partidistes si es produeix en aquests termes la cessió a una empresa privada d’una llicència de TDT.

Reiterem també la necessitat de regulació del mapa de les TDT’s locals i autonòmiques, amb llicències concedides fa quasi una dècada i que es mantenen en la més absoluta il•legalitat, a pesar que la Justícia les declarara nul•les.

La necessitat de propaganda governamental, en el període preelectoral en el qual ens trobem està darrere una iniciativa partidista que torna a menysprear a un sector que necessita propostes urgents de reactivació.

La MESAV exigeix al govern valencià transparència i honestedat en la gestió dels problemes del sector audiovisual i l’adopció de mesures que donen resposta al legítim dret del poble valencià a comptar amb un mitjà públic de comunicació, i no a interessos electoralistes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.