La MESAV reclama informació sobre la campanya ‘Orgull de ser valencians’

La Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià (MESAV) es va reunir ahir a la vesprada en convocatòria d’urgència per a posar de manifest el malestar del sector audiovisual valencià davant el procediment seguit per l’executiu per a la contractació del vídeo ‘Orgull de ser valencians‘.

A més de recolzar el comunicat que ahir va fer públic ATRAU -una de les divuit associacions que integren la MESAV- en aquesta reunió es va destacar la necessitat que l’Executiu valencià aclarisca el procediment seguit per a la contractació de les empreses encarregades de la realització de l’esmentat vídeo, alertant també sobre la possibilitat que s’haja pogut incórrer en algun tipus d’irregularitat.

Sense entrar en valoracions sobre el contingut de la campanya, el que preocupa la MESAV és el fet que no s’haja recorregut a empreses valencianes per a participar en la producció de la mateixa. L’audiovisual valencià té amenaçada la seua supervivència i els professionals esperaven un altre tipus de decisions per part del seu Govern, ja que és la primera vegada en la legislatura que es posa en marxa una campanya d’aquesta naturalesa i amb aquest impacte mediàtic. La MESAV ha reclamat en repetides ocasions mesures concretes de reactivació del sector, per la qual cosa la decisió presa ha generat una gran inquietud en el col·lectiu.

Actuacions similars van ser molt criticades en passades legislatures i seria desitjable no repetir els greus errors comesos anys enrere, errors en gran manera responsables de la desastrosa situació que actualment patim. La MESAV ha vingut demostrant la seua actitud constructiva tractant de buscar solucions als problemes del nostre sector, amb una taxa d’atur propera al 90%, per la qual cosa els fets recents augmenten la incertesa sobre la postura de l’actual Consell en matèria audiovisual.

Després de participar en quants fòrums i taules redones se’ns ha requerit, i d’elaborar infinitat de documents amb propostes concretes, les associacions que integren la MESAV se senten menyspreades per l’administració autonòmica.

Els professionals, creadors i empresaris reunits en la MESAV no entenen que no es compte amb un sector que, malgrat les enormes dificultats per les quals travessa, manté intacte un alt nivell de qualitat que últimament sembla ser més reconegut fora que dins del nostre territori.

La MESAV reclama que es complisquen els objectius de transparència als quals l’Executiu es va comprometre amb la mesa sectorial, i anuncia que tramitarà sol·licitud a la Conselleria corresponent per a recaptar informació sobre les circumstàncies en les quals s’ha produït la contractació del vídeo institucional.