La MESAV i les declaracions de Fabra sobre una nova RTVV

JA N’HI HA PROU DE CONTRADICCIONS I D’OCURRÈNCIES ELECTORALISTES

Des de la Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià (MESAV) exigim al President de la Generalitat que pose fi al continu degoteig de manifestacions i accions contradictòries en relació a la recuperació del servei públic de radiotelevisió autonòmica, i que rectifique l’equivocada decisió de tancar RTVV que ell mateix va adoptar fa ara un any.

El PPCV demostra, una vegada més, improvisació i falta de criteri a l’hora de donar resposta a la necessitat d’un mig públic al que els ciutadans de la Comunitat Valenciana tenen dret.

El tancament de RTVV, executat per a evitar el compliment de la sentència que declarava nul un ERE que prèviament havia imposat l’empresa, ha suposat la pràctica desaparició del sector audiovisual valencià. Un col·lectiu de milers de professionals que patim amb preocupació i perplexitat els vaivens de les decisions del govern autònom.

Alberto Fabra diu estar disposat a parlar d’una “nova RTVV”, quan encara existeix l’empresa que va decidir tancar unilateralment, de forma errada i violenta. Una estructura que segueix generant balafiament de fons públics, i la continuïtat dels quals es va oposar a negociar amb el comitè d’empresa de RTVV. Cal recordar que aquest òrgan de representació dels treballadors li va plantejar les mesures d’ajust que hagueren permés la continuïtat de les emissions, i que haurien evitat unes despeses de liquidació que arriben ja als 200 milions d’euros. A sis mesos de les pròximes eleccions autonòmiques, assistim a un nou episodi lamentable de caire electoraliste i que únicament intenta desesperadament recuperar vots.

Després de la insistència en voler suplir RTVV amb un parell d’hores de desconnexió territorial de RTVE, i de la publicació del plec de condicions de la Diputació Provincial de València per a la “contractació de serveis de comunicació audiovisual televisiva”, les manifestacions d’avui del responsable del Consell no fan més que augmentar la incertesa dels professionals del sector audiovisual. Tornem a ser testimonis del poc rigor amb el qual Partit Popular s’enfronta a un problema que ell mateix ha generat.

Senyor Fabra, reconega l’enorme error comés, paralitze immediatament les tasques de liquidació de RTVV, derogue la Llei 4/2013 que obligava al tancament de l’empresa i assega’s a negociar. No genere més problemes i busque solucions. Des de la MESAV reiterem la nostra disposició per tal de trobar eixides a aquest laberint. Deixe’s d’ocurrències frívoles.

Tot el sector audiovisual li ho està reclamant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.