La MESAV i la nova situació política

La MESAV insta al govern de la Generalitat en funcions a facilitar la reactivació del sector audiovisual valencià

Els col·lectius que integren la Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià (MESAV), i que representen a la majoria de les associacions professionals d’actors, guionistes, periodistes, actors de doblatge, tècnics i empresaris de l’audiovisual, així com a les cinc universitats públiques valencianes, volem traslladar la nostra felicitació a les formacions polítiques que han obtingut representació parlamentària en les eleccions autonòmiques del passat 24 de maig.

Un nou escenari es desprén de la decisió dels votants, que donen suport amb claredat a una nova manera de fer política.

Des de la MESAV instem al govern de la Generalitat en funcions a facilitar, amb normalitat democràtica, el relleu de les seues responsabilitats. Les decisions que haurà d’adoptar el govern entrant no poden veure’s obstaculitzades en aquesta fase de transició. Seria inadmissible qualsevol maniobra que dificultara les mesures anunciades pels partits que tindran la responsabilitat de govern. Unes mesures que, en el que al sector audiovisual es refereix, són resultat de les reunions mantingudes per membres de la MESAV amb els líders que integraven l’oposició parlamentària fins diumenge passat. La necessitat de comptar amb els professionals en el disseny de les futures polítiques audiovisuals forma part dels compromisos contrets.

En aquesta línia, la MESAV recolza la immediata paralització del procés de liquidació de RTVV, exigència també plantejada pel seu comité d’empresa. Una mesura que clarament afavoreix la reactivació d’un important sector productiu que pot generar a curt termini centenars de llocs de treball. La reobertura de RTVV és vital per a potenciar indústries culturals i comunicatives. La Comunitat Valenciana no pot prescindir per més temps de la principal eina de difusió de la nostra llengua i la nostra cultura.

No té cap sentit avançar en un procés les conseqüències del qual poden ser nefastes per als valencians, sabent que el futur govern de la Generalitat aposta per la recuperació de la radiotelevisió pública autonòmica.

En la MESAV seguirem aportant propostes professionals per a gestionar aquest nou escenari i reiterem la nostra disposició a aprofundir en elles. Només des de postures consensuades i amb el respecte a l’interés general podrem desfer tot el mal que s’ha fet al sector audiovisual valencià.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.