La MESAV i el Fòrum de l’Audiovisual Valencià

LA MESAV RECLAMA MESURES URGENTS PER AL SECTOR AUDIOVISUAL

El sector audiovisual valencià no podrà resistir si com més aviat millor no s’adopten solucions a la situació provocada pel tancament de RTVV

Els representants de les associacions de professionals i d’empresaris integrats en la MESAV hem assistit a la reunió convocada pel grup parlamentari de Podem País Valencià, coneguda com a Fòrum de l’Audiovisual Valencià. En la intensa reunió, que s’ha desenvolupat en la seu de les Corts Valencianes, des de la MESAV hem plantejat una bateria de propostes que tenen per finalitat la reactivació urgent del sector, posant l’accent en la necessitat que l’administració autonòmica assumisca amb antelació la producció dels continguts que hauran de conformar la graella dels futurs mitjans públics.

Per a la MESAV, l’audiovisual és un macrosector estratègic, amb un destacat potencial de creació d’ocupació i un dels de més ràpid creixement en l’àmbit de l’economia global, un espai i un mercat sense fronteres en el qual és fonamental preservar en igualtat de condicions la nostra cultura, la nostra personalitat i la nostra identitat com a poble.

És imprescindible la voluntat política del nou govern de la Generalitat per a evitar que tot un sector acabe desapareixent. En la MESAV considerem que dependre del judici en l’Audiència Nacional, en el qual es dictarà sentència sobre l’ERE d’extinció de RTVV i per al qual encara no hi ha data, situa a milers de treballadors i desenes d’empreses en una situació insostenible, per la qual cosa emplacem a l’executiu a adoptar mesures immediates. Tots sabem que la voluntat política és la primera de les condicions per a la presa de decisions. La política ha provocat el desastre del sector, i la política ha d’aportar les eines per a reparar tant de mal com s’ha fet.

A tot açò cal afegir que, encara que el sector audiovisual és molt més que la radiotelevisió pública, sense ella no podrà resistir. El talent dels nostres creadors es perd pels embornals. No solament des de la fi de les emissions de RTVV. Molts anys abans hem patit la precarització i la falta de polítiques estratègiques serioses que aposten per una activitat econòmica normalitzada. O la reactivació és immediata, o es corre el risc de perdre els seus principals actius: els seus professionals i les seues empreses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.