La MESAV exigeix responsabilitat al PPCV

Les associacions del sector audiovisual valencià representades en la MESAV manifesten el seu més ferm rebuig a la irresponsable actitud del grup parlamentari popular en relació amb la formació del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Les urgents necessitats dels milers de creadors, professionals i empresaris pendents de la reactivació del sector audiovisual valencià, passen ineludiblement per la immediata posada en funcionament de la nova empresa pública.

L’estratègia del PPCV per tal de bloquejar l’acord en l’elecció dels membres del Consell Rector de la CVMC torna a posar de manifest la seua nul·la voluntat de resoldre amb rapidesa l’enorme problema que ells van provocar en l’anterior legislatura. Una situació que ha tingut tràgiques conseqüències i que ha generat una llarga cadena de conflictes laborals, empresarials i culturals que encara estan per solucionar.

Cal recordar que va ser el Partit Popular l’únic grup que va donar suport amb els seus vots a la llei que va obligar al tancament del mitjà de comunicació que ara, amb un ampli consens polític i social, va camí de la seua reobertura.

El grup popular no està legitimat per a impedir que els valencians i valencianes recuperen el mitjà d’expressió col·lectiva que els va ser arrabassat per una decisió arbitrària de l’anterior inquilí del Palau de la Generalitat.

Alberto Fabra passarà a la història de la Comunitat Valenciana com el botxí de RTVV i de tot un sector productiu que ens ha situat a la cua de les societats europees. La nostra identitat i la nostra llengua han de recuperar-se com més prompte millor d’aquell atemptat contra la llibertat d’expressió que encara patim.

L’obstinació dels populars valencians en la designació de Maite Fernández per ocupar una de les places del Consell Rector és l’evidència d’una postura que intenta torpedejar un procés que ha de nàixer amb transparència, amb la participació de la societat civil i amb la màxima honestedat. Només es pot interpretar com una provocació que intenta retardar una mesura tan necessària com urgent.

La periodista proposada pel PP va ser una de les principals responsables del lamentable tractament informatiu donat a l’accident de metro de València, indiscutible exemple d’allò que no pot tornar a succeir. Costa molt creure que els populars valencians no siguen capaços de trobar una candidata o candidat que no provoque el rebuig que genera la senyora Fernández. En les seues circumstàncies, i per una simple qüestió d’ètica professional, hauria de ser ella la que rebutjara integrar-se en el consell rector de la futura corporació.

L’audiovisual valencià no pot consentir el mercadeig al qual estem assistint per a l’elecció del Consell Rector i de la seua presidència. La MESAV insta als nostres representants polítics, una vegada més, a resoldre immediatament un procediment que s’hauria d’haver-hi resolt fa ja molt temps.

És la seua responsabilitat actuar amb la màxima urgència per tal de superar la profunda crisi en la qual està immers el nostre sector com a conseqüència de les pèssimes decisions del passat i de la lentitud a adoptar les solucions necessàries.