La MESAV dos anys després

Hui fa dos anys de l’acte de presentació de la MESAV en el teatre Olympia de València. Gràcies a una bona organització i un bon grapat de voluntaris, la convocatòria va ser un èxit de participació

Vàrem aconseguir reunir a representants de la majoria de les associacions de creadors, professionals i empreses del sector audiovisual valencià, a més de destacats membres de la comunitat educativa i a molts dels representants polítics que llavors estaven en l’oposició. També la premsa local va prestar l’atenció que mereixia l’acte.

El to fortament reivindicatiu va impregnar les intervencions dels representants d’un sector agonitzant, víctima de dècades de polítiques irresponsables que van culminar amb l’apagada de RTVV a les mans de la policia. El Partit Popular va culminar el desastre abans de perdre el govern de la Generalitat.

La unitat demostrada aquell dia i les propostes incloses en el document Cap a un Nou Espai Audiovisual segueixen estant plenament vigents. Responien a plantejaments raonables, fruit d’hores de debat intern en el si de la MESAV. Mai abans un sector productiu havia aconseguit aqueix grau de cohesió buscant l’interés general.

Ara els despatxos els ocupen uns altres, però l’audiovisual valencià segueix esperant les mesures urgents que es van reclamar el 14 d’octubre de 2014. La realitat és cabuda, i els lemes que apareixen en les fotos perduren malgrat el pas del temps.

Cal ser conscients de les dificultats heretades, dels problemes jurídics, econòmics, laborals, etc., però trobem a faltar de l’Administració Autonòmica la determinació necessària per a recuperar els mitjans de comunicació que li van ser arrabassats il·legítimament als valencians i valencianes.

Teníem, i seguim tenint, una oportunitat històrica per a definir un espai audiovisual propi, sostenible i modern.

Luis Lizarán, president d’ATRAU i coordinador de la MESAV