La ILP per la recuperació de RTVV supera el primer tràmit

Des de la Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià (MESAV) traslladem la nostra felicitació als promotors de la Iniciativa Legislativa Popular que planteja la recuperació del dret dels valencians a comptar amb un servei públic de ràdio i televisió. És la primera ILP presa en consideració unànimement per la totalitat dels diputats presents en la Càmera, la primera que ha superat el tràmit i que continuarà el seu recorregut parlamentari. Aquest fet torna a posar de manifest la necessitat d’una eina que facilite la difusió de la nostra llengua i la nostra cultura, reclamat amb rotunditat des de la societat civil i que destaca la importància d’un sector audiovisual estratègic, sinònim de modernitat i de progrés, i imprescindible en qualsevol societat avançada de l’Europa del segle XXI.

Milers de valencians han recolzat amb la seua signatura el document aprovat avui per les Corts Valencianes en una jornada històrica per a la nostra Comunitat. El repte està ara en mans dels nostres representants polítics. El mandat dels ciutadans els exigeix sensibilitat, responsabilitat i compromís amb el bé comú.

La gestió de la voluntat dels signants de la ILP no admet enganys ni estratègies partidistes.

Els professionals estem disposats a col·laborar amb les nostres aportacions per tal de tornar a posar en marxa un servei públic que mai va haver de deixar de prestar-se, a dialogar per a definir les característiques de la futura radiotelevisió pública, a evitar els errors comesos en el passat. Però no hi ha temps a perdre. Com més prompte millor ens posem a treballar, millor.

Només des de la voluntat de trobar les necessàries solucions a la caòtica situació de l’audiovisual valencià podrem satisfer al mandat dels ciutadans. I en aqueix terreny, les associacions representades en la MESAV tenim molt a dir.

Estudiants, creadors, treballadors i empresaris reclamem polítiques que reactiven la producció audiovisual i exigim un mitjà de comunicació públic que garantisca la seua difusió. Aquesta ILP brinda una nova oportunitat als valencians per a recuperar el servei essencial que els va ser arrabassat fa ara poc més d’un any. Només des de postures dialogants i constructives podrem eixir del laberint en el qual ens trobem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.