Juli Esteve ens explica la seua candidatura a la Direcció General de la CVMC

A la reunió ordinària que dimecres passat va celebrar la Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià comptàrem amb la presència de Juli Esteve qui, per petició pròpia, ens va informar de la seua voluntat de presentar-se al procés de selecció de director general de la CVMC i ens va explicar les línies bàsiques del seu projecte.

Els membres de la MESAV varen fer al sr. Esteve les consultes que consideraren oportunes, varen exposar les seues preocupacions i es va produir una interessant tertúlia al voltant de la problemàtica actual del sector audiovisual.

Des de la MESAV considerem que el fet que un candidat a la direcció general de la CVMC haja demanat exposar el seu projecte davant la MESAV, entitat representativa de la pràctica totalitat del sector audiovisual valencià, és una iniciativa molt d’agrair i manifestem que les nostres portes estan obertes a qualsevol altre dels candidats que ho considere oportú.

Juli Esteve i Carbonell

Puçol, 27 d’abril de 1959

Estudis: fins a segon d’Enginyeria Industrial (Universitat Politècnica de València) i fins a cinqué de Ciències Químiques (Universitat de València).

  • Soci, promotor i director d’InfoTV (des de maig del 2004). Durant este temps, guionista i director de la investigación i la posterior sèrie documental Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York (Cap a la terra promesa; Adéu, Amèrica; La Guerra de Sempre; Els Valencians d’Amèrica) i dels documentals Algèria, el meu país, La Batalla del Varsòvia (juntament amb Àlvar Martínez Vidal) i Valencians de Mallorca (amb Sergi Tarín).
  • Delegat de TV3 a València, des de l’octubre del 1995 fins a maig del 2004.
  • Coordinador d’Informatius de Canal 9, entre maig del 1989 i setembre del 1995.
  • Subdirector del diari Avui, de Barcelona, entre febrer del 1987 i abril del 1989.
  • Redactor del diari El País a València, entre novembre del 1985 i febrer del 1987.
  • Redactor, cap de secció i redactor en cap del diari Noticias al Día, de València, entre octubre del 1982 i juliol del 1984.
  • Redactor i corresponsal de comarques del Diario de València, entre desembre del 1980 i juliol del 1982.
  • Articulista del diari Levante, de València, i de publicacions com la Revista de Catalunya i Saó.
  • Coautor del llibre La televisió (im)possible. Deu anys d’informatius a Canal 9 (Edicions 3i4, 2000).
  • Autor de ponències i conferències a diverses jornades, seminaris i congressos sobre qüestions periodístiques, lingüístiques, històriques, etc.

Premis i guardons: Premi Llibertat d’Expressió 2007 de la Unió de Periodistes Valencians, a InfoTV; Premi de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana 2006, a InfoTV; premi Guillermo Zúñiga al millor documental (Algèria, el meu país) en el I Certamen Audiovisual internacional sobre Exili i Migracions (Madrid, Mèxic, 2012); premi Mon-Doc 2012 al millor documental (Algèria, el meu país); premi del Festival Cinema Ciutadà Compromés 2015 al millor documental (Cap a la terra promesa); premi al valencià del Festival Cinema Ciutadà Compromés 2016 (La guerra de sempre).