Consideracions sobre la Comissió Parlamentària de RTV i Espai Audiovisual

EL SECTOR AUDIOVISUAL VALENCIÀ RECLAMA SOLUCIONS URGENTS

La comissió parlamentària de RTVV i Espai Audiovisual no dissipa els dubtes sobre el futur immediat del sector

Després de la compareixença del Secretari Autonòmic de Comunicació, José María Vidal, en la Comissió Parlamentària de Radiotelevisió Valenciana i Espai Audiovisual, la Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià (MESAV) manifesta la seua preocupació davant la falta de mesures urgents per a la revitalització del sector. Una reivindicació que ha sigut exposada a l’administració autonòmica reiteradament i que segueix sense concretar-se.

No entenem l’absència de representants d’associacions professionals i empresarials que formen part de la MESAV en la llista de compareixents a la comissió parlamentària. Hem dedicat molt de temps a plantejar propostes que naixen des del consens de col·lectius molt diversos i reivindiquem la importància de la nostra participació en el procés de definició del nou espai audiovisual valencià i dels nous mitjans públics. La nostra experiència ha de ser valorada, així com la dels representants dels treballadors que integraven l’antiga plantilla de RTVV.

Els temps de la política no coincideixen amb l’apressant situació de l’audiovisual valencià. La inexplicable absència d’una voluntat política decidida està demorant la presa de decisions que requereixen els problemes d’aquest sector estratègic. Més de dos anys després de la irracional fi de les emissions de RTVV el nostre sector segueix dessagnant-se, sense que ningú tapone la ferida. La millora que ha suposat el canvi polític s’ha percebut en molts sectors, però lamentablement no en el nostre.

La producció audiovisual destinada als futurs mitjans públics no s’ha d’improvisar. Per açò insistim en la importància d’activar al més prompte possible els procediments dirigits a l’elaboració de continguts de ficció, animació, documentals i doblatge. Es requereix un calendari raonable que permeta planificar la producció de programes amb la màxima qualitat, i de mecanismes transparents i participatius que garantisquen el compliment de la legislació vigent.

És el moment de concretar i aplicar les solucions inajornables al problema que segueix afectant milers de professionals i centenars d’empreses. Una oportunitat històrica per tal de resoldre la situació heretada de governs anteriors, responsables de la desastrosa realitat que seguim patint.

Les associacions que integren la MESAV reiterem, com sempre hem fet, la nostra disposició a seguir col·laborant per l’interés general, per la difusió de la nostra cultura i la defensa de la nostra identitat. Estan en joc potents eines d’expressió col·lectiva, decisives per al progrés d’una societat moderna com ha de ser la nostra, i cal que actuem amb la major solvència possible.