Acte de presentació de la MESAV

El teatre Olympia de València acollirà, la vesprada del 14 d’octubre a les 20.00 hores, la presentació de la Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià (MESAV).

A l’acte estan convocats professionals i estudiants del sector audiovisual, a més de representants polítics i organitzacions culturals, i servirà per a posar a la disposició de la ciutadania el document “CAP A UN NOU ESPAI AUDIOVISUAL”, elaborat per membres d’associacions d’actors, periodistes, dobladors, guionistes, tècnics i empresaris, i que ha comptat també amb aportacions de destacats membres de la comunitat docent.

La convocatòria respon a la necessitat d’oferir una veu unitària del sector audiovisual a la societat valenciana, amb plantejaments de futur per a reactivar la penosa situació en la qual ara es troba. També es proposen mecanismes de control per a evitar que es repetisquen errors del passat.

Els ciutadans han de ser conscients de la importància d’un sector que és sinònim de modernitat i de progrés, i el suport de quasi cent mil signatures a la Iniciativa Legislativa Popular per una Radiotelevisió Pública Valenciana demostra que aqueixa sensibilitat social ja existeix.

El sector audiovisual és el motor de qualsevol manifestació cultural i la finestra que tota societat necessita per a exportar els seus senyals d’identitat.

El passat 9 d’octubre s’haurien celebrat els 25 anys d’existència de la desapareguda Radiotelevisió Pública Valenciana. La MESAV reivindica el seu paper d’interlocució en el futur disseny d’un sector que passa pel pitjor moment de la seua història, especialment després del tancament unilateral i absurd d’aquesta cadena autonòmica per part del President de la Generalitat.

Entitats integrants de la MESAV:

ATRAU, Associació de Treballadors de l’Audiovisual
UP, Unió de Periodistes Valencians
EDAV, Escriptors de l’Audiovisual Valencià
AAPV, Actors i Actrius Profesionals Valencians
MILDENOU, Plataforma de treballadors afectats per l’ERO a RTVV
ADCV, Associació de Directors de Cinema Valencià
CPD Col·lectiu de Professionals del Doblatge
AVAPI Associació Valenciana de Productors Independents
Universitat Jaume I de  Castelló

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.